Overgevoelige zeikbuurman

Ingezonden door Robbin Scheffer op 09-10-2017 23:35

Ik woon nou ongeveer anderhalf jaar in het centrum van Emmen in een appartementen complex. En mijn buurman woont er nou een maandje of 4 denk ik. Probleem is dat mijn buurman een nogal zielig en godsgruwelijk extreem ernstig overgevoelig pest ventje is, die denkt dat hij daar mijn probleem van moet maken. Ik mag niet een op doodnormaal volume, gamen, muziek luisteren, tv kijken of youtuben. Ik zet het over het algemeen niet harder dan zeg maar het volume van een doodnormaal gesprek tussen 2 mensen. Vaak iets zachter zelfs. Als het laat wordt dan zet ik het op fluister stand. Maar ook dat is zogenaamd te hard. Ik mag ook niet zachtjes in mijzelf praten, of tegen mijn kat brabbelen wanneer ik na een dag hard werken thuis kom en mijn kat me komt begroeten. Ik mag mijn woonkamer niet inlopen of ik hoor hem al tekeer gaan. Sterker nog, ik mag niet eens s'ochtens opstaan voor mijn werk en rustig een broodje eten op mijn bank. Dan gaat hij al tekeer. Dit is meerdere keren voorgevallen. Niet dat hij ooit zelf aan de deur is geweest, maar heb wel al twee keer politie aan de deur gehad. Verder niet in de problemen geraakt erdoor, want ik deed ook gewoon helemaal niks fout. Maar dat trieste mannetje blijft maar denken dat mijn manier van wonen helemaal in het teken van hem moet staan, en ik dus absoluut niks mag doen in eigen woning. Gewoon aanwezig zijn gaat hem al te ver. Ik heb hem inmiddels een paar keer de huid goed vol gescholden, en geroepen dat ie maar even naar buiten moet komen, zodat we het dan wel even konden oplossen. Maar natuurlijk doet hij dat niet. Achter de muur een grote bek, maar wanneer puntje bij paaltje komt kruipt ie angstig weg. Mijn fiets is ook kapot getrapt, en mijn buurman is natuurlijk hoofdverdachte. Maar jah. Ik weet het ook niet zeker.

Anoniem zegt op 21-02-2018 10:34

Beste Robbin Scheffer,

Ik denk dat een ieder zo nu en dan een buurman of vrouw treft, die uiteindelijk op een hutje op de hei thuishoren, of zoals het in de Middeleeuwen ging buiten de stadsmuren werden geplaatst.

Mijn persoonlijke ervaring is dat als je geduld hebt het probleem zich vanzelf oplost, je buurman betaalt zijn huur of hypotheek niet meer en moet het huis uit. De buurman vertrekt omdat jij hebt besloten om niet meer te reageren en gewoon jouw gang te gaan. Je zet jouw redelijk geluidsvolume in plaats van lager een tikje hoger, klein acceptabel tikje maar hoor!

Of je zoekt de Media op: De Rijdende Rechter komt met deskundigen en meetapparatuur en " Buurmans zijn probleem" wordt met een gerechtelijke uitspraak te niet gedaan.

En over die fiets, bij ons werd een nieuwe auto met "Fuck You " bekrast, afval container in de sloot gekieperd, 's-nachts glas op het pannendak gegooid, ingeslopen op het woonerf, de buurman betrapt en dan gaat hij de politie bellen met de melding ik word in elkaar geslagen.
Wij hadden gelukkig camera's geïnstalleerd en konden zodoende bewijzen dat het een valse aangifte was, maar de politie doet niets hoor. Ja uiteindelijk wel we moesten de camera's verzetten, vanwege mogelijke privacy schendingen.
Lachen man, uiteindelijk werd na jaren zijn huis door de Bank in de veiling gebracht en kregen wij een 'normale buurman"en de rust weer terug.

Robbin, het verhaal is niet om te overbieden maar om te sterken.

Dree zegt op 07-02-2018 17:04

Wat een apenverhaal. Als je zo stil bent dan kan de buur je niet horen, je bent gewoon zelf een zeikerd, een verslaafde die niet meer weet wat ie doet of gewoon mesjogge. Moest jij naast me wonen ik sla je de hersenen in.

Brave Buurvrouw zegt op 03-01-2019 13:03

Ik vind het wel een apart verhaal. Hoe kan de buurman je horen als je op de bank een broodje eet, of tegen je kat praat? Of staat de muziek dan toch niet een heel klein beetje hard? Of sla je misschien een heel klein beetje hard met je deuren ofzo? Als je echt zo rustig bent als je zegt, zou hij je toch helemaal niet kunnen horen?